Maak afspraak

BodySilk Laser Clinic | mijn ervaring

laser ontharen

BodySilk Laser Clinic | mijn ervaring

“BodySilk Laser Clinic is de kliniek voor effectief, duurzaam en pijnloos ontharen.” Zo lees ik op de website. Ik ben uitgenodigd door eigenaresse Gazme om een bezoek te brengen aan de kliniek en tevens zelf een behandeling te ondergaan. Best wel een beetje spannend, want ik heb nul ervaring. Ik scheer de boel zodat het er, vooral in de zomermaanden, een beetje netjes bijstaat. Maar laser ontharen is een ver van m’n bed show.

Intake

BodySilk Laser Clinic is gevestigd in Enschede aan de Haaksbergerstraat nabij het centrum. De kliniek ziet er mooi uit, netjes en verzorgd evenals de medewerkers. Ik word vriendelijk ontvangen en ben vrijwel direct aan de beurt. Omdat het voor mij de eerste keer is, gaat aan de behandeling een intakegesprek vooraf. Tijdens het intakegesprek krijg ik uitleg over de behandeling, er wordt een behandelplan gemaakt en ik krijg de gelegenheid om vragen te stellen. De enige vraag die steeds door mijn hoofd gaat: Doet het pijn?
Ik ben een enorme dramaqueen en wat speurwerk op Google leert mij dat de behandeling nooit 100% pijnloos kan zijn. Maar Gazme stelt me gerust: “Je voelt hooguit kleine prikjes, maar geen pijn.” Ik vertrouw er maar op.

De behandeling

Bij BodySilk Laser Clinic wordt met twee apparaten gewerkt, namelijk de Soprano ICE en de GentleMax Pro. Ik zal mijn oksels laten ontharen met de GentleMax Pro. Wat een laser ontharingsbehadeling precies inhoudt lees je hier

Ik heb geen idee hoe lang een behandeling duurt, zelf ging ik uit van een half uurtje. Gazme geeft echter aan dat de behandeling maar 5 minuutjes zal duren. Oh, dat valt weer mee dan 😉
Voorafgaand aan de behandeling is het de bedoeling dat je 24 uur van te voren het behadelingsgebied even scheert. Kom je, zoals ik, voor je oksels, dan wordt ook het gebruik van deodorant afgeraden voor de behandeling.

Ik mag plaatsnemen in de behandelstoel en krijg een vette zonnebril op. Mijn oksels worden gereinigd en Gazme maakt zich klaar voor de behandeling.  “Het doet echt geen pijn hè?” vraag ik nog een beetje bezorgd.

De behandeling zelf is, zoals beloofd, pijnloos en zo voorbij. Gazme legt uit dat dit komt door het apparaat waar ze mee werken. “Wat de GentleMax Pro zo uniek maakt is het gepatenteerd koelingssysteem. Dit systeem spuit in een fractie van een seconde een koelingsspray op de huid, die wordt opgevolgd door een puls. Deze koelingsspray werkt verkoelend en beschermd tegelijkertijd de huid.”

Het resultaat

Na ongeveer vijf minuutjes zit de behandeling erop. De huid rondom mijn oksel is heel iets rood, maar ik heb verder geen pijn of irritatie. Er zijn gemiddeld 6-10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken, namelijk haarvrije oksels. We spreken af dat het we een behandelplan aanhouden van 8 behandelingen en vervolgens verder kijken of er meer nodig is, of dat er alleen af en toe nog een onderhoudsbehandeling plaats hoeft te vinden.

Ik ben benieuwd of 1 behandeling al effect heeft en om eerlijk te zijn ben ik aangenaam verrast. Mijn oksels zijn gladder en zachter, ik hoef minder vaak te scheren en de haartjes (en stoppeltjes) en zijn minder dik. Ik zal aan het eind van dit traject of course nogmaals mijn ervaring en het eindresultaat delen.

 

Author Info

bodysilk

0
    0
    Winkelamnd
    Winkelmand legenTerug naar Shop